Bloemkool ‘broodjes’
Ingrediënten voor 10 tot 14 broodjes:
500 gram bloemkool
25 gram amandelmeel
35 gram kokosmeel
2 el arrowroot
2 eieren
Peper en Zeezout
Optioneel 1 el kruiden, b.v. rozemarijn, tijm, dille, etc
Of ½ tl specerijen, zoals gemalen komijn, kerrie, knoflook
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snij de bloemkool in grove stukken en maal deze met de
keukenmachine tot korreltjes zo groot als couscous korrels (dus iets
kleiner dan rijstkorrels).
Meng de bloemkoolrijst met de
amandelmeel, kokosmeel, arrowroot, eieren, kruiden of specerijen naar
keuze en breng op smaak met peper en zout.
Je krijgt nu een
beetje onsamenhangend en vrij nat ‘deeg’ welke je net tot balletjes kan
vormen zonder dat het uit elkaar valt. Mocht dit niet lukken, voeg dan
wat extra arrowroot toe.
Maak balletje met een doorsnede van
ongeveer 4-5 cm en leg deze op de bakplaat. Druk ze iets plat. Herhaal
totdat het hele bloemkoolmengsel op is.
Bak de ‘broodjes’ in
ongeveer 20 min goudbruin. Ze zijn gaar wanneer je ze van het bakpapier
kunt trekken en de onderkant van het broodje niet aan het bakpapier
blijft plakken.
Zowel koud als warm erg lekker!
Tip: Parmezaanse kaas erdoor heen is erg lekker.
Recept en foto: oerkracht
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.