Pagina's

Index

zaterdag 27 september 2014

Krokante bloemkool "brood crackers"


Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 50 minuten
2 to 4 stuks
Ingrediƫnten
  • Bakspray
  • 1/4 bloemkool ( ongeveer 160 gram)
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 groot ei , licht geklopt
  • 115 g verse mozzarella kaas, in stukjes
  • 1/2 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 snuf peper en zout
  • Marinara saus,  (optioneel)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 C . Bedek een cakeblik met bakpapier zodat het overtollige papier over de rand hangt. Spray het bakpapier licht in met bak spray.
  2. Maak van de bloemkool "rijst". Dit kun je doen met een rasp of keukenmachine. 
  3. Doe de bloemkool rijst in een schaal en plaats het in de magnetron, ongeveer 6 tot 8 minuten zodat de rijst zacht wordt. Af en toe roeren en af laten koelen. GEEN water toevoegen!
  4. Ondertussen kun je de knoflook in de olie bakken, niet te lang ongeveer 30 seconden tot 1 minuut. Af laten koelen.
  5. Voeg de knoflook, ei, 3/4 van de kaas en 1/4 tl kruiden met wat peper en zout toe aan de afgekoelde bloemkool rijst. Roer alles door elkaar en spreid het dan uit over de bodem van het cakeblik.
  6. Bak net zo lang ( ongeveer 30 minuten) totdat het goudbruin kleurt.
  7. Bedek een rooster met een stuk bakpapier en haal voorzichtig het brood uit het cakeblik ( door het bakpapier op te tillen) en leg dit omgekeerd op het rooster zodat de onderkant ook goudbruin kan worden. Ongeveer 10 minuten in de oven.
  8. Verhit de gril. Snijd het brood in 8 stukken, voorzichtig van elkaar af trekken en doe de overgebleven kaas en kruiden erover  verdelen.
  9. Grill een paar minuten zodat de kaas is gesmolten. Je kunt ze heet of warm serveren.
Per 1 stuk bevat dit recept :
58 kcal
4,2 gr proteine
3,56 gr vet
2,8 gr koolhydraten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.