Amandelkoekjes
Een lekker koolhydraatarm nagerecht, amandel koekje. Dit is een
heerlijk nagerecht of een lekkere snack voor bij een kopje koffie of
thee.
Ingrediënten
1 ei
110 gr zachte boter
130 gr amandelmeel
1/2 tl vanille aroma
1/2 tl amandel aroma
1/4 tl baking soda
1/4 tl cream of tartar ( wijnsteenbakpoeder )
16 amandelen, door tweën gesneden
24 gr zoetstof
Bereidingswijze
Klop de boter in een middelgrote kom. Voeg vervolgens de helft van het
amandelmeel toe, alle zoetstof, het ei, vanille aroma, amandelaroma,
baking soda en de cream of tartar. Klop dit goed door elkaar zodat de
ingrediënten goed mengen. Voeg tijdens het kloppen van het mengsel de
rest van het amandelmeel toe. Dek de schaal af en laat het ongeveer een
uur staan.
Maak van het deeg 24-32 kleine balletjes,
ongeveer 2,5 cm in diameter. Rol ze snel want het deeg wordt snel zacht
in je handen. Plaats de balletjes op een ingevette bakplaat. Doe nu op
elk balletje deeg een amandel. Bak de koekjes op 180 graden voor 10-12
minuten tot de koekjes lichtbruin zijn.
Voedingswaarden per portie ( 2 koekjes ):
Calorieën: 115 kcal
Eiwitten: 2,0 gram
Vetten: 11,0 gram
Koolhydraten: 3,0 gram
Je kunt cream of tartar vervangen door appelciderazijn, dit moet dan wel 2x de hoeveelheid zijn van de cream of tartar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.