"Rijfpannekoekjes" van Radijsjes
Ik had
radijsjes over en ik had een poos terug eens gelezen in een amerikaanse blog
over het maken van pannekoekjes van radijsjes. Nooit gedacht dat je radijsjes
ook warm kan eten. Nu toch maar gemaakt en echt ze zijn lekker. Warm zijn het
net echte rijfpannekoekjes van aardappel. Dus eigenlijk een soort rosti-achtig
iets, voor bij je warme maaltijd. Koud zijn ze ook lekker.
Ingrediƫnten:
1 bos radijsjes ( ongeveer 200 gram)
1 kleine ui ( 40 gr)
1 ei
1 a 2 el sojameel/kokosmeel/proteine poeder
1/2 el bakpoeder
flink wat zwarte peper en snuf zout.
beetje water
1 bos radijsjes ( ongeveer 200 gram)
1 kleine ui ( 40 gr)
1 ei
1 a 2 el sojameel/kokosmeel/proteine poeder
1/2 el bakpoeder
flink wat zwarte peper en snuf zout.
beetje water
Ik heb er 9 rondjes uitgehaald. 10,6 KH totaal/ per portie 1,1 KH
Bereiden
Rasp de radijs en de ui. Verwijder het sap/nat. Doe in een kom het ei klutsen en meng met het meel. Voeg peper en zout toe. Voeg als laatste de bakpoeder toe, meng alles nogmaals door elkaar en laat even rusten. Je ziet dat het volume van je beslag wat toeneemt en luchtiger wordt. In een hete pan met flink olie/boter bakken per 3 rondjes.
Rasp de radijs en de ui. Verwijder het sap/nat. Doe in een kom het ei klutsen en meng met het meel. Voeg peper en zout toe. Voeg als laatste de bakpoeder toe, meng alles nogmaals door elkaar en laat even rusten. Je ziet dat het volume van je beslag wat toeneemt en luchtiger wordt. In een hete pan met flink olie/boter bakken per 3 rondjes.
Recept en
foto Jolanda Peeters
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.