maandag 24 november 2014

Gehakt pizza

Gehakt pizza
1 persoon
30 minuten bereiden

Ingrediënten
150 a 200 gram gehakt HOH
Pizzakruiden, basilicum gedroogd
4 el geraspte kaas
Tomatensaus
Bolletje Mozzarella, in plakken
40 gr Cherry tomaatjes

Geschikt voor alle fases.
Totaal koolhydraten voor dit recept met alleen gehaktbodem, tomatensaus en mozzarella 1,5 KH, met de tomaatjes erbij 3,1 KH.

Bereiden
Maak het gehakt aan met de pizzakruiden en de geraspte kaas. Maak er een bal van en rol het dun uit tot ongeveer 1 ½  cm dik. Leg dit op een ovenrooster, bekleed met bakpapier of op de bodem van een springvorm bekleed met bakpapier. Doe in de oven voor ongeveer 20 a 30 minuten op 180 graden. Niet te krokant laten worden. Zet er wel de opvangplaat van de oven onder want er komt veel vocht uit.
Neem uit de oven en besmeer met zelfgemaakte tomatensaus ( of gekochte tomatensaus, laag in koolhydraten). Leg er de plakken Mozzarella op en doe er nog wat pizzakruiden of gedroogde basilicum overheen. Je kunt wat gehalveerde cherrytomaten erover heen doen. Zet terug in de oven voor 5 a 10 minuten totdat kaas gesmolten is.

Tip: Ik heb er Italiaanse gedroogde ham bij gedaan, maar niet in de oven gehad, dat wordt dan zo taai en erg zout. Je kunt de pizza beleggen met elke topping die wil natuurlijk.
Tip: Je kunt deze pizza ook in een anti aanbakpan maken. Je drukt dan de gehaktbal helemaal plat op de bodem en bakt het krokant aan beide zijden, zonder extra vet. Voorzichtig draaien! Vocht weg laten lopen of opdeppen met een keukenpapier. Daarna beleggen met topping en kaas en de deksel op de pan doen en heel zachtjes bakken totdat kaas gesmolten is. 

Recept en foto Jolanda Peeters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.