Gehakt pizza
1 persoon
30 minuten
bereiden
Ingrediënten
150 a 200
gram gehakt HOH
Pizzakruiden,
basilicum gedroogd
4 el geraspte
kaas
Tomatensaus
Bolletje Mozzarella,
in plakken
40 gr Cherry
tomaatjes
Geschikt voor alle fases.
Totaal
koolhydraten voor dit recept met alleen gehaktbodem, tomatensaus en mozzarella
1,5 KH, met de tomaatjes erbij 3,1 KH.
Bereiden
Maak het gehakt aan met de pizzakruiden en de geraspte kaas. Maak er een bal van en rol het dun uit tot ongeveer 1 ½ cm dik. Leg dit op een ovenrooster, bekleed met bakpapier of op de bodem van een springvorm bekleed met bakpapier. Doe in de oven voor ongeveer 20 a 30 minuten op 180 graden. Niet te krokant laten worden. Zet er wel de opvangplaat van de oven onder want er komt veel vocht uit.
Maak het gehakt aan met de pizzakruiden en de geraspte kaas. Maak er een bal van en rol het dun uit tot ongeveer 1 ½ cm dik. Leg dit op een ovenrooster, bekleed met bakpapier of op de bodem van een springvorm bekleed met bakpapier. Doe in de oven voor ongeveer 20 a 30 minuten op 180 graden. Niet te krokant laten worden. Zet er wel de opvangplaat van de oven onder want er komt veel vocht uit.
Neem uit de oven en besmeer met
zelfgemaakte tomatensaus ( of gekochte tomatensaus, laag in koolhydraten). Leg
er de plakken Mozzarella op en doe er nog wat pizzakruiden of gedroogde basilicum
overheen. Je kunt wat gehalveerde cherrytomaten erover heen doen. Zet terug in
de oven voor 5 a 10 minuten totdat kaas gesmolten is.
Tip: Ik heb er Italiaanse gedroogde ham bij gedaan, maar niet in de oven gehad, dat wordt dan zo taai en erg zout. Je kunt de pizza beleggen met elke topping die wil natuurlijk.
Tip: Je kunt
deze pizza ook in een anti aanbakpan maken. Je drukt dan de gehaktbal helemaal
plat op de bodem en bakt het krokant aan beide zijden, zonder extra vet. Voorzichtig
draaien! Vocht weg laten lopen of opdeppen met een keukenpapier. Daarna
beleggen met topping en kaas en de deksel op de pan doen en heel zachtjes
bakken totdat kaas gesmolten is.
Recept en foto Jolanda
Peeters
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.