maandag 2 maart 2015

Notencake

Ik ben helemaal niet zo'n zoetekauw, maar sinds een week heb ik zin in zoet. Om toch verantwoord te snoepen heb ik wat lekkere koolhydraatarme zoet recepten gemaakt.
Voor mijn man moest ik een bananencake ( niet kharm) maken van de oude banaantjes in de fruitmand, voor mijzelf een heerlijke notencake.

Ingredienten
200 gram hazelnootmeel (te koop bij AH)
200 gram roomboter
4 eieren
1 flinke tl bakpoeder
snuf zout
2 tl vanille extract
2 el poeder zoetstof ( smaak afhankelijk, rauw deeg moet erg zoet zijn)
optioneel: handvol walnoten

Bereiden
Smelt de boter, kluts de eieren en voeg de afgekoelde lauwe boter bij de eieren, anders krijg je een roerei. Roer alles door tot een egale ietwat schuimige massa. Voeg de bakpoeder, zoetstof, vanille en het zout toe. Goed mengen. Als laatste roer en spatel je het meel erdoor heen en kun je optioneel wat walnoten toevoegen. Een cakeblik met bakpapier beleggen en de massa in het cakeblik storten. Een uur op 150 graden. Test of het gaar is met een vleespen, als het te nat is nog 10 minuutjes in de oven.

Lekker als tussendoortje, ontbijt of lunch, al dan niet met slagroom of crème fraîche.

Totaal Koolhydraten 23.
Per plak afhankelijk hoe dik je dit snijdt.
Geschikt voor fase 1 na inductie Atkins.

Eet smakelijk van deze smeuïge cake!

Recept en foto Jolanda Peeters