zaterdag 7 maart 2015

Vetbommetjes

VETBOMMETJES
Ondertussen is iedereen doordrongen van het feit dat het eten van vet, vet doet verbranden. Maar owow wat is het soms moeilijk om meer vet te eten!
Normaal gesproken heb je de vetbommetjes niet nodig en ze zijn zeker niet geschikt voor iedereen! Maar om zo af en toe je vetinname een upje te geven, dus niet voor elke dag.
Wanneer voeg je ze toe:
- Als je goede vetten moet toevoegen aan je dieet om je persoonlijke vetinname te bereiken
- Als je vetvasten doet
- Je kunt ze gebruiken als snack VOOR het sporten
- En het zijn hele goede party snacks

Ik ben de recepten aan het vertalen, dus ze komen er een voor een op.
- Zalm vetbom
- Bacon&Guacamole Vetbom
- Bacon en egg vetbom
- Diverse zoete vetbommetjes

Hier alvast de Bacon&Guacamole Vetbom




Bacon & Guacamole Vetbom
Ingredienten 4 stuks
100 gram avocado
55 gram roomboter/ghee/kokosolie
2 teentjes knoflook geperst
1 kleine chilipeper fijngesneden
½ kleine witte ui gesneden ( 35 gr)
1 el vers limoensap
Versgemalen zwarte peper of cayenne peper
¼ el zeezout
4 grote plakken bacon/spek (120 gram)

Per stuk:


Koolhydraten
2.1
gram



Proteine
5
gram
Vet
22.8
gram
Verzadigd vet
10.3
gram



Energie
234
kcal
Geschikt voor alle fases



Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 C. Beleg de bakplaat met bakpapier. Leg hier de bacon/spek naast elkaar en languit op ( niet overlappen). Ongeveer 10 a 15 minuten in de oven bakken totdat ze goudbruin zijn. De tijd hangt af van de dikte van de lapjes. Haal uit de oven en laat afkoelen. Halveer en ontpit de avocado. Doe de avocado, boter, chili peper, knoflook en limoensap in een kom en breng op smaak met peper en zout. Meng en prak het mengsel met een vork of aardappelstamper tot een fijne en homogene massa. Voeg de uit toe en meng dit goed door. Voeg het vet van de de bakplaat toe aan het mengsel en meng goed door. Bedek het met folie en plaats het in de koelkast voor ongeveer 20 a 30 minuten.  Kruimel de bacon tot kleine stukjes.  Haal de kom uit de koelkast en maak 4 ballen van het mengsel met een lepel of een ijsbollentang. Rol elke bal door de baconkruimels en plaats op een bordje. Bewaar in de koelkast. Je kunt de bolletjes invriezen.

Recept en foto ketobuddyapp, vertaald en bewerkt door Jolanda Peeters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.