VETBOMMETJES
Ondertussen is iedereen doordrongen van het feit dat het eten van vet,
vet doet verbranden. Maar owow wat is het soms moeilijk om meer vet te
eten!
Normaal gesproken heb je de vetbommetjes niet nodig en ze zijn zeker niet geschikt voor iedereen! Maar om zo af en toe je vetinname een upje te geven, dus niet voor elke dag.
Wanneer voeg je ze toe:
- Als je goede vetten moet toevoegen aan je dieet om je persoonlijke vetinname te bereiken
- Als je vetvasten doet
- Je kunt ze gebruiken als snack VOOR het sporten
- En het zijn hele goede party snacks
Normaal gesproken heb je de vetbommetjes niet nodig en ze zijn zeker niet geschikt voor iedereen! Maar om zo af en toe je vetinname een upje te geven, dus niet voor elke dag.
Wanneer voeg je ze toe:
- Als je goede vetten moet toevoegen aan je dieet om je persoonlijke vetinname te bereiken
- Als je vetvasten doet
- Je kunt ze gebruiken als snack VOOR het sporten
- En het zijn hele goede party snacks
Ik ben de recepten aan het vertalen, dus ze komen er een voor een op.
- Zalm vetbom
- Bacon&Guacamole Vetbom
- Bacon en egg vetbom
- Diverse zoete vetbommetjes
Hier alvast de Bacon&Guacamole Vetbom
- Zalm vetbom
- Bacon&Guacamole Vetbom
- Bacon en egg vetbom
- Diverse zoete vetbommetjes
Hier alvast de Bacon&Guacamole Vetbom
Bacon & Guacamole Vetbom
Ingredienten 4 stuks
100 gram avocado
55 gram roomboter/ghee/kokosolie
2 teentjes knoflook geperst
1 kleine chilipeper fijngesneden
½ kleine witte ui gesneden ( 35 gr)
1 el vers limoensap
Versgemalen zwarte peper of cayenne peper
¼ el zeezout
4 grote plakken bacon/spek (120 gram)
Per
stuk:
|
|
|
Koolhydraten
|
2.1
|
gram
|
Proteine
|
5
|
gram
|
Vet
|
22.8
|
gram
|
Verzadigd vet
|
10.3
|
gram
|
Energie
|
234
|
kcal
|
Geschikt
voor alle fases
|
|
|
Bereiden
Verwarm de
oven voor op 190 C. Beleg de bakplaat met bakpapier. Leg hier de bacon/spek naast
elkaar en languit op ( niet overlappen). Ongeveer 10 a 15 minuten in de oven
bakken totdat ze goudbruin zijn. De tijd hangt af van de dikte van de lapjes.
Haal uit de oven en laat afkoelen. Halveer en ontpit de avocado. Doe de
avocado, boter, chili peper, knoflook en limoensap in een kom en breng op smaak
met peper en zout. Meng en prak het mengsel met een vork of aardappelstamper
tot een fijne en homogene massa. Voeg de uit toe en meng dit goed door. Voeg
het vet van de de bakplaat toe aan het mengsel en meng goed door. Bedek het met
folie en plaats het in de koelkast voor ongeveer 20 a 30 minuten. Kruimel de bacon tot kleine stukjes. Haal de kom uit de koelkast en maak 4 ballen van het mengsel met
een lepel of een ijsbollentang. Rol elke bal door de baconkruimels en plaats op
een bordje. Bewaar in de koelkast. Je kunt de bolletjes invriezen.
Recept en
foto ketobuddyapp, vertaald en bewerkt door Jolanda Peeters
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.