Ingrediënten
- Bakspray
- 1/4 bloemkool ( ongeveer 160 gram)
- 1 theelepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 1 groot ei , licht geklopt
- 115 g verse mozzarella kaas, in stukjes
- 1/2 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 snuf peper en zout
- Marinara saus, (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 C . Bedek een cakeblik met bakpapier zodat het overtollige papier over de rand hangt. Spray het bakpapier licht in met bak spray.
- Maak van de bloemkool "rijst". Dit kun je doen met een rasp of keukenmachine.
- Doe de bloemkool rijst in een schaal en plaats het in de magnetron, ongeveer 6 tot 8 minuten zodat de rijst zacht wordt. Af en toe roeren en af laten koelen. GEEN water toevoegen!
- Ondertussen kun je de knoflook in de olie bakken, niet te lang ongeveer 30 seconden tot 1 minuut. Af laten koelen.
- Voeg de knoflook, ei, 3/4 van de kaas en 1/4 tl kruiden met wat peper en zout toe aan de afgekoelde bloemkool rijst. Roer alles door elkaar en spreid het dan uit over de bodem van het cakeblik.
- Bak net zo lang ( ongeveer 30 minuten) totdat het goudbruin kleurt.
- Bedek een rooster met een stuk bakpapier en haal voorzichtig het brood uit het cakeblik ( door het bakpapier op te tillen) en leg dit omgekeerd op het rooster zodat de onderkant ook goudbruin kan worden. Ongeveer 10 minuten in de oven.
- Verhit de gril. Snijd het brood in 8 stukken, voorzichtig van elkaar af trekken en doe de overgebleven kaas en kruiden erover verdelen.
- Grill een paar minuten zodat de kaas is gesmolten. Je kunt ze heet of warm serveren.
Per 1 stuk bevat dit recept :
58 kcal
4,2 gr proteine
3,56 gr vet
2,8 gr koolhydraten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.