zaterdag 24 januari 2015

Spinazie pizza



 
Ik heb een echte aversie tegen bloemkool, als ik het al ruik wordt ik misselijk. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een alternatief voor de bodem van de pizza, wat snel, makkelijk en ook koolhydraatarm is. Ik kwam uit bij spinazie!

Spinazie pizza

Ingrediënten 2 personen
Voor de bodem
75 gr rauwe spinazie 0,7 KH
1 groot ei
150 gr geraspte mozzarella ( zakje 200 gr) 3 KH
Specerijen
Voor de saus
4 el tomatenblokjes uit blik  2 KH
1 teen knoflook 0,8 KH
Voor de topping
1 blikje tonijn op olie
20 olijven
40 gr rode ui in ringen 2,6 KH
Rest van de kaas 1 KH
Specerijen, peper en zout

Koolhydraten totaal 10,1 /pp  5 KH
Geschikt vanaf fase 1

Bereiden
Oven voorverwarmen op 220 graden C.
Spinazie in een blender doen en een puree maken zoals babyvoeding. Het ei erbij en mengen, daarna de geraspte mozzarella erbij en mengen. Specerijen erbij doen en even mengen. In een pizzavorm of bakblik ( 30 cm) een bakpapier leggen. Dit is absoluut noodzakelijk aangezien het mengsel gewoon vast blijft plakken aan de bodem, maar met bakpapier laat het goed los zonder te breken.
Mengsel uitspreiden over de gehele bodem. Je wil een mooie dunne bodem.
Bakken in 15 minuten in het midden van de oven. Het moet crispy zijn, anders nog wat langer of omdraaien. Kijk uit voor verbranden van de kaas.
Daarna de tomatensaus erover heen doen en je topping met de rest van de kaas erover.
Nog 5 a 10 minuten bakken op 220 graden C. Het vult enorm, een kwart stuk met een kleine salade is eigenlijk al voldoende.


Recept en foto Jolanda Peeters