vrijdag 26 september 2014

Groente lasagne


Koolhydraat arme groente lasagne

Dit recept is voor 4 personen.


Ingrediënten:
• 2 courgettes
• 1 ui
• 2 tenen knoflook
• 400g gehakt
• 1 blik tomaten blokjes (400g)
• 1 blikje tomaten puree
• 1 tl oregano
• 1 tl basilicum
• ½ tl tijm
• 100 ml water
• 1 bol mozzarella
Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 180 graden
• Snijd de courgettes in de lengte in plakken van ongeveer 0.5 cm dik.
• Snijd de ui in kleine blokjes en de knoflook zo klein mogelijk.
• Zet een grote pan met water op hoog vuur en breng het aan de kook.
• Zodra het water kookt doe je de plakken courgette in de pan en kook je ze ongeveer 3 minuten.
• Zodra de courgette zacht begint te worden haal je ze uit de pan en laat je de plakken uitlekken in een vergiet.
• Pak een grote koekenpan en bak de gehakt en ui totdat de gehakt bruin is en de ui zacht. Probeer nu zoveel mogelijk vet van de gehakt af te gieten. Voeg nu de tomaat uit blik, tomaten puree, knoflook, oregano, basilicum, tijm en water toe aan de gehakt en ui.
• Roer alles goed door elkaar en laat het ongeveer 10 minuten lang op laag vuur sudderen.
• Pak een ovenschaal en giet de helft van de gehaktsaus in de ovenschaal.
• Bedek de saus met de helft van de plakken courgettes en giet dan de andere helft van de gehaktsaus erover.
• Bedek nu de saus met de overgebleven plakken courgettes.
• Zet de lasagne nu 30 minuten lang in de oven .
• Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel ze zodat ze de bovenste laag bedekken.
• Zet het geheel nu nog 10 minuten in de oven.

Dit gerecht bevat: ± 425kcal, 18 gram koolhydraten, 30 gram eiwitten, 25 gram vet en 4 gram vezels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.