Op een warme zomerse dag is het heerlijk om te genieten van een ijsje. Al helemaal van room ijs. Helaas zit gewoon ijs helemaal vol met suikers. Wil je binnen je dieet ook genieten dan maak je het van nu af aan zelf.
Benodigdheden voor het maken van dit basis recept voor koolhydraatarm roomijs:
Roomijs
Ingrediënten:
6 blaadjes gelatine 300 ml koud water
6 blaadjes gelatine 300 ml koud water
6
dl slagroom
zoetstof ongeveer 20 druppels
mespunt zout,
1 el vanille extractmespunt zout,
Gelatine 2 minuten weken in een bakje koud water.
Helft water en room aan de kook brengen (niet laten koken).
Uitgeknepen gelatine er door heen roeren.
Zoetstof en zout toevoegen.
Af laten koelen.
Rest water en room en vanille extract toevoegen.
Ongeveer 2 uur laten opstijven in het vriesvak of toevoegen aan de ijsmachine en ijs maken.
Dit recept bevat alleen de koolhydraten van de slagroom ( 18 KH). Je maakt een liter ijs met dit recept, je haalt er ongeveer 20 bolletjes uit, die zijn dan 0,9 KH per stuk.
Tip: je kunt allerlei smaakjes toevoegen zoals citroensap, cacaopoeder, andere smaak extracten, suikervrije limonade siroop met bv aardbei smaak of sinaasappel smaak. Je voegt de smaak pas toe als je de rest van het water en de room toevoegt. Gebruik je veel vloeistof, trek dit dan van het water af. Je kunt ook stukjes chocolade of noten toevoegen, of kleine stukjes fruit.
Dit recept is geschikt om een grote voorraad aan te maken. Zo hoef je het niet steeds opnieuw te maken. Vermenigvuldig daartoe alle ingrediënten met dezelfde factor, om de verhoudingen gelijk te houden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.