woensdag 26 november 2014

Carnita's


Carnita’s
Bereidingstijd 240 minuten
4 porties

Mexicaans draadjesvlees, door de oven gehaald voor de krokante korst. Laat je niet afschrikken door de bereidingstijd, het vlees moet 3 1/2 uur sudderen om mals en sappig te worden. Gebruik carnita’s als vulling voor je bloemkooltortilla’s met daarnaast guacamole . Carnita’s is uitermate geschikt voor het Atkins dieet. Als je een flinke hoeveelheid maakt , kan natuurlijk ook van kip en rundvlees en andere kruiden gebruikt, kun je dit in porties in de vriezer bewaren. Zo heb je altijd vlees bij de hand en je kan het overal in verwerken.

Ingrediënten
1 Kilogram schouderkarbonades
1 Theelepel chilipoeder
1/2 Theelepel komijnzaad(poeder)
1-2 Laurierblad
3 Knoflooktenen, geperst
1 Limoen
Water
Olijfolie
1/2 theelepel zout

Totaal KH 4,4 per portie 1,1 KH
Geschikt voor alle fases

Bereiden
Verwijder het bot van de schouderkarbonade, probeer zo weinig mogelijk vlees weg te gooien. Snij elke karbonade in 3 grote stukken. Doe alle kruiden samen met het zout, de knoflook en sap van een halve limoen in een klein kommetje en meng. Smeer de karbonadestukken aan beide kanten goed in met het mengsel. Pak een grote braadpan en verwarm deze met een heel klein beetje olie erin. Voeg de karbonades toe, maar zorg ervoor dat ze zo min mogelijk op elkaar liggen. Schroei snel dicht aan beide kanten en voeg water toe tot de karbonades bijna bedekt zijn. Voeg het laurierblad toe.
Laat voor 3 1/2 uur sudderen op laag vuur met de deksel half erop. Mocht het water bijna opraken, dan kleine beetjes toevoegen. Verwarm de oven na 3 uur en 15 minuten voor op 200°C. Zorg dat er aan het einde van het sudderen alleen nog maar vet in de pan zit. Haal de karbonades eruit en trek uit elkaar tot stukken draadjesvlees. Verspreid het vlees over een bakplaat met daarop bakpapier. Voeg het van uit de pan toe en meng goed. Doe het vlees voor 15 minuten in de oven. Tussentijds 1 keer omscheppen. Laat 5 minuten afkoelen alvorens te serveren.

Recept ketodiet , vertaald en aangepast door Jolanda Peeters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.