Zalm-kaassoep
Ingrediënten 2 personen
4 bakjes
volvette smeerkaas 8 KH
1 potje kippenbouillon met vlees (Stuik) 0,2 KH
stronkje broccoli (hoeveelheid naar smaak) 0,5 KH per 50 gr
1 teen knoflook 0,6 KH
1 sjalotje 1,7 KH
1 groot blik zalm (ca. 500 gram) 0 KH
olijf- of neutrale kokosolie
peper, zout
1 potje kippenbouillon met vlees (Stuik) 0,2 KH
stronkje broccoli (hoeveelheid naar smaak) 0,5 KH per 50 gr
1 teen knoflook 0,6 KH
1 sjalotje 1,7 KH
1 groot blik zalm (ca. 500 gram) 0 KH
olijf- of neutrale kokosolie
peper, zout
Geschikt
voor alle fases
Totaal
koolhydraten 12/ pp 6 KH
Bereiden
Bereiden
Bak het fijngesneden sjalotje met de geperste knoflook
en de klein gesneden broccoli aan in de soeppan met olie. Giet de bouillon
erbij als het mengsel een beetje zacht geworden is en vul dan aan met de
hoeveelheid water die ongeveer op het potje staat.
Haal de ruggengraat en harde stukjes uit de zalm. Voeg als de soep bijna kookt de smeerkaas toe en peper naar smaak (evt. wat zout indien nodig) en op het laatst de zalm in stukjes (verpulver een beetje met de vingers).
Haal de ruggengraat en harde stukjes uit de zalm. Voeg als de soep bijna kookt de smeerkaas toe en peper naar smaak (evt. wat zout indien nodig) en op het laatst de zalm in stukjes (verpulver een beetje met de vingers).
Eindresultaat: heerlijke soep! Lekker met evt. een
rookkaascracker erbij of een atkinsbroodje of Oepsie.
Jolanda
Peeters
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.