Gegrilde kipblokjes met gegrilde Mexicaanse aardkers (tomatillos)
Gegrilde kipblokjes met gegrilde Mexicaanse aardkers
Deze heerlijke en gezonde maaltijd wordt bereid met gemarineerde kippenborst en wordt geserveerd met gegrilde Mexicaanse aardkers (tomatillos).
Personen: 4 personen
Bereidingstijd: 155 minuten
Ingred
- 60 milliliter verse citroensap
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- zeezout en peper
- 2 grote kip filets (500 gram)
- kook spray
- 4 tortilla’s
- 500 gram Mexicaanse aardkers (tomatillos) stelen verwijderd
- 1 eetlepel olijfolie
- 85 gram romaine sla
- 60 gram feta kaas
Bereiding:
Snijd de knoflook en de rode peper in kleine stukjes. Snij hierna de kip in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Doe de citroensap in een kom en voeg hier de knoflook en rode peper aan toe.
Doe de kip blokjes hier in en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Dek de kom af met plastic folie en zet het minimaal 2 uur in de koelkast zodat de marinade goed in de kip kan trekken.
Haal de kip uit de koelkast en verwijder de blokjes uit de marinade. Rijg de blokjes op spiesen van ongeveer 30 centimeter lang.
Warm de grill voor op medium stand. Bespuit de tortilla’s licht met de kook spray. Leg de tortilla’s op de grill, bak eventjes en draai ze om, bak ze op deze manier af in 1 tot 2 minuten per tortilla.
Leg de kip spiesen en de tomatillos op de grill, bak ze onder regelmatig omkeren totdat de tomatillos verkoold zijn en de kip gaar gebakken, ongeveer 4 tot 6 minuten. Verwijder de kip van de spiesen.
Snijd de tomatillos in grote stukken en besprenkel met olijf olie en zout naar smaak.
Was de sla heel goed en laat goed uitlekken. Snijd de sla in repen. Brokkel de feta in kleine stukken.
Leg de tortilla’s op een bord en bedek de tortilla met sla, tomatillos, kip en feta.
Tips:
Serveer met ui, verse koriander en een schijfje citroen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.