zaterdag 27 september 2014

Bloemkool "broodjes"

Bloemkool ‘broodjes’

Ingrediënten voor 10 tot 14 broodjes:

500 gram bloemkool
25 gram amandelmeel
35 gram kokosmeel
2 el arrowroot
2 eieren
Peper en Zeezout
Optioneel 1 el kruiden, b.v. rozemarijn, tijm, dille, etc
Of ½ tl specerijen, zoals gemalen komijn, kerrie, knoflook

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snij de bloemkool in grove stukken en maal deze met de keukenmachine tot korreltjes zo groot als couscous korrels (dus iets kleiner dan rijstkorrels).
Meng de bloemkoolrijst met de amandelmeel, kokosmeel, arrowroot, eieren, kruiden of specerijen naar keuze en breng op smaak met peper en zout.
Je krijgt nu een beetje onsamenhangend en vrij nat ‘deeg’ welke je net tot balletjes kan vormen zonder dat het uit elkaar valt. Mocht dit niet lukken, voeg dan wat extra arrowroot toe.
Maak balletje met een doorsnede van ongeveer 4-5 cm en leg deze op de bakplaat. Druk ze iets plat. Herhaal totdat het hele bloemkoolmengsel op is.
Bak de ‘broodjes’ in ongeveer 20 min goudbruin. Ze zijn gaar wanneer je ze van het bakpapier kunt trekken en de onderkant van het broodje niet aan het bakpapier blijft plakken.
Zowel koud als warm erg lekker!

Tip: Parmezaanse kaas erdoor heen is erg lekker.

Recept en foto: oerkracht

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.