zaterdag 27 september 2014

Pizza Peperoni


Pizza Peperoni

Ingrediënten

Voor de bodem:
200 g verse kaas
2 eieren
1/4 tl zware peper
1 tl lookpoeder (optioneel)
25 g Parmezaanse kaas

Voor de topping:
160 g passata
250 g mozzarella
1 groene paprika
250 g champignons
enkele sneetjes peperoni (of chorizo)

Klaar in 45 minuten 3 porties

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C.

Stap 2
Neem een ovenschotel en spray hem in met bakspray (of gebruik olie of boter).

Stap 3
Voor de bodem: doe de verse kaas, de eieren, de peper, het lookpoeder en de parmezaanse kaas in een kom en mix alles onder elkaar.

Stap 4
Giet het mengsel in de ovenschotel en bak dit gedurende 12 à 15 minuten of tot het goudbruin ziet. Laat de bodem eerst 10 minuten afkoelen vooraleer je de topping erop doet.

Stap 5
Snij de paprika in kleine stukjes en snij ook de champignons heel erg fijn.

Stap 6
Verdeel de passata over de bodem en bedek met mozzarella. Doe de champignons en de paprika erop en zet de ovenschotel zo’n 10 minuten in de oven. (De paprika is nog lekker knapperig op die manier. Hou je daar niet zo van? Stoof ze dan eerst wat aan in een pan).

Tip: uiteraard kan je de bodem beleggen met eender welke combinatie die jij lekker vindt.

Voedingswaarde (per portie)
Calorieën: 516
Eiwitten: 35,5 g
Koolhydraten: 8,9 g
Vetten: 36,8 g

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.